God dag på nettet.
Gode råd til en god dag på nettet
Markedsføring på de digitale medier
Selvom de fleste digitale medier og apps er gratis så betaler vi ved at give information om vores digitale adfærd. Her køber annoncører vores data, og bruger denne til at målrette reklamer til deres potentielle kunder. Dette kan foregå på forskellige måder som brugen af influencers og data. Influencers kan have den virkning, at de kan være med til at promovere særlige produkter som kan friste brugerne/følgerne til at købe produktet.
Vores digitale data har en stor værdi hos de digitale medier. Det ses ved, at de bruger denne til at tjene penge på deres platform. Denne information bliver brugt til, at målrette reklamer til brugeren.
Selviscenesættelse er også blevet et bredt fænomen på de digitale medier. Ideen om det glamøruse liv kan fremstilles på de digitale medier ved, at der postes perfekte billeder op. Det kan være billeder af kendte mærker og cafeer. Det kan være med til at skabe et glamourøst billede af virkeligheden. Derfor er det vigtigt at være kritisk overfor de digitale medier, da det kan være med til at påvirke andre brugeres selvværd
Sammenhæng mellem din søgning på Facebook Instagram?
Instagram ejes af Facebook, og derfor kan din data bruges til at målrette reklamer. Det kan være, at du har søgt efter et bestemt mærke på Instagram, hvor dette senere kan poppe frem på din Facebook som en reklame. Det er derfor vigtigt, at være kritisk over reklamer på de digitale medier, da de oftest er baseret på din digitale data.
Kommunikation på de digitale medier:
Ansigtsløs kommunikation er i dag måden vi kommunikere på de digitale medier. Forskellen på den kommunikation der foregår når vi taler ansigt til ansigt med mennesker er, at vi kan afkode sproget ved at kigge på mimik, tonefald og kropssprog. Men dette kan vi ikke på de digitale medier, og det er derfor blevet sværere at afkode hvad det er personen siger i virkeligheden. Derfor kan der nemt opstå misforståelser. I stedet bruges emojis for, at afkode det personen siger.
I dette tilfælde anbefaler Børns vilkår følgende:
Hvornår er det bedst ikke at bruge digital kommunikation?
Gør dit barn opmærksom på, hvornår det er bedst ikke at bruge digital kommunikation. Fx er uenigheder og konflikter bedre at tage ansigt til ansigt eller over telefon, hvor man kan se hinanden eller høre hinandens stemmer.
En snak om negative kommentarer
Forklar dit barn at selvom det kan være let at skrive negative kommentarer, er det stadig sårende for modtageren. En retningslinje kunne fx være aldrig at skrive noget, man ikke ville sige, hvis man stod overfor personen.
Mobning på de digitale medier:
Mobning foregår ikke kun længere i skoletiden, men også på de digitale medier. Derved har den enkelte ikke mulighed for, at undslippe fra mobningen. På de digitale medier foregår mobningen bag computerenskærmen, hvor det er en del nemmere at skrive grimme ting om en anden person. Mobning foregår også ved, at den pågældende person som bliver ekskluderet ved ikke at blive inviteret til gruppesamtaler, Snapgrupper eller en bestemt begivenhed.
Se videoen om mobning på de digitale medier udarbejdet af Børns Vilkår: