Intro
Mål for undervisning
At give de unge, forældre og lærere et indgående kendskab til hvordan fakta er i forhold til de unges alkohol vaner, kendskab til stoffer, ungdomskultur m.m. samt at denne viden danner grobund for reflekterende drøftelser og dialog om emnerne, de unge og forældrene imellem
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os her.
Undervisningstilbud
3-4 årgang: Sociale Medier
Tekst her…
6 klasse: unges brug af medier og mobning
Eleverne:
undervisning/ dialog omkring regler og etik i forhold til brug af, sms, chat. Afklaring af klassens trivsel samt dialog omkring mobning og konflikthåndtering.
Forældrene:
Oplæg og debat om forældrenes rolle i forhold til de unges brug chat og sms, herunder risikosituationer som trusler, mobning og krænkelser.
7 klasse: unge, alkohol og fester
Eleverne:
undervisning/dialog omkring emnet alkohol, skal man drikke, hvordan passer man på hinanden m.m.
Forældrene:
Oplæg/debat om unges alkoholkultur, overgangen fra barn til teenager, risikosituationer, klassens erfaringer med alkohol, samt evt. udarbejdelse af forældreaftaler.
8 klasse: unge og euforiserende rusmidler
Eleverne:
Undervisning/dialog om emnet rusmidler, herunder fakta om unges erfaringer, samt rusmidlers virkning og bivirkninger
Forældrene:
Oplæg/debat om unges brug af rusmidler, herunder fakta om rusmidler, tegn på brug af rusmidler samt debat om hvad forældrene kan gøre for at forebygge unges brug af rusmidler.
Hvad kan SSP bruges til?
SSP tilbyder målrettet undervisning og foredrag i kriminalitets forebyggende emner tilpasset elever og forældre i 6-8 klasse.
Man kan altid inddrage SSP i projekter, hvis en klasse f.eks. arbejder med trivsel, mobning, kriminalitetsforebyggelse og andre emner.
Har man særlige ønsker til undervisning som rækker ud over vores normale undervisningstilbud, kan der også være mulighed for at vi tilpasser undervisningen så den passer til de ønsker som klassen har.
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os her.
Flertalsmisforståelser
Vores undervisning bygger på en teori der kaldes for flertalsmisforståelser. Formålet er at give de unge et realistisk billede af hvordan verden ser ud og derigennem at mindske sociale overdrivelser og risiko adfærd.
Metoden bygger på følgende antagelser:
Unge vil gerne være som andre unge
Unge forsøger at leve op til andre unges forventninger og deres adfærd påvirkes af ønske om at opnå status, anerkendelse & accept.
Der er ofte uoverensstemmelse mellem de unges forestillinger og virkeligheden!
Ved at de unge bliver mere realistiske i deres forestillinger om andre unge er tanken at presset på dem selv vil blive mindre for at komme ud i risiko adfærd.